Tahuri Festival in Agnietenhof

Stichting Buah Hati organiseert samen met verschillende Molukkers uit Tiel en daarbuiten een Molukse culturele dag op zaterdag 7 oktober 2023. De dag is voor iedereen toegankelijk. Er is muziek, spoken word, dans, eten en ook kraampjes. Een kaartje is slechts €15,- voor de gehele dag. Kinderen tot 10 jaar zelfs gratis, op vertoon van een eerder aangeschaft 0-kaartje. Daarmee heb je toegang tot alle zalen. Uitsluitend verkrijgbaar via de website van Agnietenhof.

Tahuri Festival

Het Tahuri Festival is de naam van het culturele programma van Stichting Buah Hati in Tiel. De programmeurs nemen Molukse muziek, dans en de strijd van de gemeenschap als uitgangspunt voor een modern en origineel programma.

Programma

We beginnen de dag met de tahuri. Een grote schelp waarop in de kustdorpen op de Molukken wordt geblazen om verschillende signalen door te geven. Het is ook het logo van Stichting Buah Hati en de tahuri wordt vaak gebruikt in combinatie met tifa.

Na de opening start in verschillende zalen verspreid over Agnietenhof een divers dagprogramma.

GROTE ZAAL
- Lima Diti
- Menari lenso
-
Talkshow Molukse verhalen over oral history scholenproject met leerlingen van Lingecollege Tiel
- Talkshow met de makers van expositie MENA, Joenoes Polnaija in gesprek met Jaïr Pattipeilohy, Lesli Taihuttu en Geraldo Solisa met een bijdrage van kunstenaar Dominique Latoel
- RAFA & NANI
- Massada

STADSFOYER
- Roy Tuhumury
- Maurice Rugebregt
- Funky Groove
- Chiara
- Jozef
- Miguell Kaidel

WAALFOYER
Expositie MENA - de strijd van de Molukse gemeenschap
is vanaf 13.00 tot 21.00 gratis te bezoeken. Exclusief te zien tijdens het festival. Deze expositie is gemaakt door Jaïr Pattipeilohy, Lesli Taihuttu, Geraldo Solisa, Ashraf Rolobessy, Seraya Tuasuun, Joenoes Polnaija en Kaja Sariwating.

GISPENFOYER
Ontmoet de makers: Expositie MENA
Gedurende de dag kunnen bezoekers een aantal keren deelnemen aan een interactieve rondleiding van Jaïr Pattipeilohy en Lesli Taihuttu, twee van de makers van Expositie MENA. Inclusief video- en audio-fragmenten.

Programmering van de workshops en spoken word in andere zalen zal later bekendgemaakt worden.

Kaarten

Een kaartje is slechts €15,- voor de gehele dag. Kinderen tot 10 jaar zelfs gratis, op vertoon van een eerder aangeschaft 0-kaartje. Daarmee heb je toegang tot alle zalen. Uitsluitend verkrijgbaar via de website van Agnietenhof.

Er geldt een maximum aantal bezoekers. Op=op. Kaarten zien uitsluitend te koop via de website van Agnietenhof.

De Expositie MENA wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van het Ministerie van VWS.

Vorige
Vorige

Programma Tahuri Festival bekend

Volgende
Volgende

Tijdelijk geen ouderenactiviteiten vanwege de zomervakantie