Even voorstellen… Opbouwwerker Thea

Even voorstellen… Opbouwwerker Thea

Buah Hati heeft sinds mei 2018 een nieuwe opbouwwerker. Graag stelt zij zich even voor. 

Dag allemaal, mijn naam is Thea van Vulpen en graag stel ik mij aan jullie voor als de nieuwe opbouwwerker voor Buah Hati. Want dat ben ik sinds 1 mei 2018. Een eerste kennismaking met diverse actieve bewoners en actieve groepen heeft plaatsgevonden. En ik heb van deze periode ook gebruik gemaakt om me juist inhoudelijk te oriënteren in de achtergrond, de cultuur en erfgoed van de Molukse samenleving. Juist die inhoudelijk kennis zie ik als basis om invulling te geven aan heden en toekomst van Molukkers in Nederland. Buah Hati en haar mooi gemeenschapshuis is een prachtige uitvalsbasis om vorm te geven aan de diversiteit van de veelbewogen geschiedenis van Molukkers. En ik vind het dan ook eervol om hiervan deel te mogen zijn.

Ik ben opbouwwerker pur sang. Vanuit mijn loopbaan heb ik met veel verschillende doelgroepen gewerkt. Jongeren (jongens en meiden), Sinti en Roma met thema’s als onderwijs, herdenken, rechtsherstel, woonvormen, vrouwen, kinderen , ouderen. Als collega heb ik veel met mensen uit diverse culturen samengewerkt. Daarnaast was ik coördinator van een stedelijk gemeenschapshuis, en heb ik plattelandsjongeren begeleid in het zelf onderhouden en beheren van hun eigen dorpshuis.  Voor meer achtergrondinformatie kunt u kijken naar mijn site www.vrijwillig-werkt.nl.

Samen met het bestuur van Buah Hati ontwikkel ik momenteel en beleidsvisie voor de komende jaren en bereid ik plannen voor rondom het 70-jarige verblijf van Molukkers in Nederland in 2021. Ik overleg met seniorbewoners uit Elst, Opheusden en vooral Tiel om gezamenlijk activiteiten met én voor ouderen te bedenken en te organiseren. Ook het thema wonen in de wijk in de klankbordgroep blijft belangrijk. Ook vinden mensen mij om zaken rondom wonen, samenwerken en zorg te bespreken.

Verder ben ik druk bezig met het organiseren van evenementen, zoals bijvoorbeeld de lezing bij Buah Hati op 3 november.

Ik ben blij werkzaam te zijn bij Buah Hati en hoop je graag een keer te zien bij Buah Hati!