Lezing ‘Gedeelde smart’ in Buah Hati!

Lezing ‘Gedeelde smart’ in Buah Hati!

Onder de titel ‘Gedeelde smart’ zullen op zaterdagmiddag 3 november Dinah Marijanan en José Imlabla vanuit hun eigen deskundigheid spreken. Tijdens deze middag gaan beide sprekers in op de gevolgen van teleurstelling, pijn en verdriet vanuit de historie op het gemoed.

Njonja

Dinah Marijanan, journaliste/schrijfster, zal de geschiedenis vertellen van Njonja Soumoukil met een doorlopende fotopresentatie en fragmenten uit het dagboek over ’Njonja’ (vrijvertaald: moeder van het volk). Gebaseerd op notities en herinneringen van Njonja Soumokil over de vijftien jaar van haar leven die zij deelde met haar man, mr. dr. Chris Soumokil, tweede president van de Republiek der Zuid-Molukken, van 1951 tot zijn executie in 1966. Gedurende dertien jaar stond haar leven in het teken van de RMS-guerrilla op het eiland Ceram. Een intens moeilijk bestaan, waarin zij zware persoonlijke offers moest brengen. ‘Njonja’ is zeer lovend ontvangen. Zo schreef Adriaan van Dis:

‘Een aangrijpend verhaal van een bijzondere vrouw. Het is opgeschreven. Het zal niet vergeten worden’.

Molukse wortels in Nederlandse grond

Als gestalt coach & therapeut werkt José Imlabla met mensen die last ondervinden van het trauma van de vorige generaties. Zij is een kleindochter van twee Molukse oud KNIL-militairen. Vanuit haar Molukse achtergrond (3e generatie) heeft zij de pijn en het verdriet van het transgenerationeel trauma doorleefd.  Zij heeft zich hierin verdiept en is gespecialiseerd om mensen met soortgelijke ervaringen door middel van gesprekken te ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkelingsproces met als doel zich vrij te voelen om zelf keuzes te maken.

Aanvang en entree

U bent welkom vanaf 13.00 uur in Buah Hati in de Lambrecht Hendriksstraat 10 in Tiel. Entree is gratis.