Maak zelf een tifa bij Kayu Nangka!

Maak zelf een tifa bij Kayu Nangka!

Kayu Nangka is een werkgroep die zich bezighoudt met het vervaardigen van de ’tifa’, een traditioneel slaginstrument. De tifa is een uitgehold stuk boomstam dat is bespannen met een stuk dierenhuid. De klank van de tifa wordt bepaald door de wijze waarop deze is bespannen. Kom op vrijdagavond naar Buah Hati en maak zelf een tifa.

Werkgroep

Kayu Nangka, zo werd de in 2009 ontstane werkgroep genoemd. Vernoemd naar de boom van de Nangka fruit oftewel jackfruit.Hout van deze boom laat zich gemakkelijk bewerken en het wordt gebruikt voor de productie van muziekinstrumenten, zoals bijvoorbeeld voor de bekende gamelanorkesten. De werkgroep kreeg in 2009 subsidie van het Burgerweeshuis in Tiel en kon gelijk starten met hun activiteit. Tegenwoordig is de werkgroep self providing door een kleine bijdrage te vragen voor de aanschaf en onderhoud van de gebruikte gereedschappen en materialen.

Begeleiders: Bob Mailuhu, Chris Pattipeilohy, Martin Sahalessy en Kees Metiary.

Wanneer: Elke vrijdagavond vanaf 19:30 uur. Je kunt elke vrijdagavond instromen. Om verzekerd te zijn van een boomstam raden we je aan om jouw deelname van tevoren kenbaar te maken bij de contactpersonen. De deelnemers hoeven zelf niets mee te nemen behalve enthousiasme, humor en gezelligheid. Ook als je een avond alleen wilt bijpraten, is dit mogelijk onder het genot van een drankje aan de bar.

Voor wie: Iedereen kan deelnemen aan de workshops. Aangezien we gebruik maken van gereedschappen, raden we een minimumleeftijd aan vanaf 15 jaar.

Eigen Bijdrage: €50,00 per tifa (prijs per 1 januari 2019), bij aanvang te betalen. Dit bedrag is all inclusive. Je mag er net zolang over doen totdat jouw tifa gereed is.

Aantal deelnemers: Geen minimum of maximum aantal.

Huisreglementen: Opvraagbaar bij de contactpersonen.