Oproep: Welke families woonden waar in de Molukse wijk?

Oproep: Welke families woonden waar in de Molukse wijk?

Vanwege het wijkontwikkelingsplan zijn veel mensen verhuisd. Sommige mensen zijn verhuisd naar een andere woning in de Molukse wijk. In de Diderik Vijghstraat en Willem van Kesselstraat wonen veel ‘nieuwe mensen’, woningen waar soms wel 6 andere families eerder in woonden. Maar welke families woonden ooit waar in de Diderik Vijghstraat, Willem van Kesselstraat, Lambert Hendrikstraat en Bisschop Adelboldlaan? We brengen het graag in kaart! Het resultaat presenteren we op 22 juni 2019.

Oproep
Buah Hati brengt graag in kaart welke families door de jaren heen in de Molukse wijk hebben gewoond. De tweede generatie beschikt nog over veel informatie over welke families waar hebben gewoond. Dat zetten we graag op papier. Het liefst van 1961 tot nu. Doe met ons mee en graaf in jouw archieven of geheugen! Geef je vóór 15 mei op via info@buahhati.nl. Met een werkgroep gaan we in de week van 20 mei bij Buah Hati samen aan de slag. Als het nodig is, dan prikken we nog een dag.

Buah Hati zorgt voor een plattegrond van de Molukse wijk en lijsten om namen in te vullen.

Wijkontwikkelingsplan
Op 22 juni 2019 vindt een receptie plaats vanwege de afronding van het wijkontwikkelingsplan. De afgelopen jaren is de Molukse wijk gerenoveerd. Een aantal woningen is zelfs vervangen voor nieuwbouwwoningen. Hiermee kunnen de woningen n de Molukse wijk weer een tijdje mee.

Programma 22 juni 2019
Het programma is nog ontwikkeling. Houd er alvast rekening mee dat de receptie in de middag zal plaatsvinden.