Terugblik bewonersbijeenkomst SCW: ‘Nieuwe plannen in 2017’

Terugblik bewonersbijeenkomst SCW: ‘Nieuwe plannen in 2017’

Op 28 december 2016 vond in het gebouw van Buah Hati een bewonersbijeenkomst plaats over de renovatie- en nieuwbouwplannen van woningcorporatie SCW. De activiteiten van SCW voor het verbeteren van de Molukse wijk liggen stil sinds mei 2016.

Plannen voortzetten
De bijeenkomst werd geopend door John van de Staak van SCW. Hij gaf aan dat SCW het project voor zowel de renovatie- als nieuwbouwwoningen wil voortzetten en niet wil tornen aan de kwaliteit. In het vervolg van de bijeenkomst hoorden de ruim 50 aanwezige bewoners dat SCW wél een aantal maatregelen wil treffen om het project alsnog te kunnen realiseren.

SCW vroeg aandacht voor de schuttingen, afvalcontainers en de regeling voor energiekosten in een wisselwoning. Deze ‘kostenposten’ drukken op de begroting.

Renovatie tot modelwoning
SCW gaf aan dat zij in januari 2017 de leegstaande woningen in de Diderik Vijghstraat en Willem van Kesselstraat gaan renoveren. Deze woningen krijgen een toilet in de badkamer. Deze woningen krijgen drie varianten, zodat bewoners op basis van deze modelwoningen straks een keuze kunnen maken voor hun eigen woning. De oorspronkelijk uitbouw van de badkamer, waar bewoners voor hebben getekend, is volgens SCW niet meer te realiseren.

Bewoners actief aanwezig
Tijdens de bijeenkomst gaven ook verschillende bewoners hun mening. De bewoners vinden het lastig om een voorstelling te maken van een toilet binnen de huidige oppervlakte van de badkamer. SCW stelt dan ook in de eerste helft van januari tekeningen beschikbaar aan de bewoners. Daarnaast zijn veel bewoners het oneens met de maatregelen die SCW wil nemen om kosten te besparen. Het is nog niet duidelijk wanneer hier duidelijkheid over kan worden verschaft.

Overschrijding
Aanleiding van de bijeenkomst is de huidige overschrijding van de begroting voor de renovatie- en nieuwbouwplannen in de Molukse wijk. Het project ligt al ruim een half jaar stil. Het budget voor het project is tot eind 2019 beschikbaar.