Terugblik voorjaarsklussen in Buah Hati

Terugblik voorjaarsklussen in Buah Hati

Buah Hati nam op 16 maart 2019 deel aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NL Doet. Vanaf de ochtend ging een tiental vrijwilligers aan de slag om het stichtingsgebouw op te knappen. De organisatie van Tiel Tip Top kwam nog even langs en hielp om de Molukse wijk schoon te maken.

NL Doet
Elk jaar vindt NL Doet plaats in de maand mei. Een dag die voor veel vrijwilligersorganisaties belangrijk is, omdat bekenden en onbekenden een dagje helpen met klussen. Buah Hati deed voor het eerst mee en kreeg onder andere subsidie om materiaal in te kopen.

Geslaagd
Op 16 maart hebben vrijwilligers alle ramen gewassen, de muren geschilderd en timmerklussen gedaan. De keukenkastjes zijn opgeruimd en door Tiel Tip Top is een opschoonactie in de wijk gehouden. De vrijwilligers werden met een smakelijke lunch beloond voor hun inzet.

Foto’s: Jan Bouwhuis

Het stichtingsgebouw heeft een flinke opknapbeurt gekregen. ‘We danken alle vrijwilligers voor hun inzet. We zijn vooral blij met de bar en de muren die er weer fris uitzien door de verfbeurt,’ aldus opbouwwerker Thea.