Vooraankondiging: Praat mee met Buah Hati op 21 januari!

Vooraankondiging: Praat mee met Buah Hati op 21 januari!

Buah Hati organiseert op zaterdag 21 januari 2017 een dag van bezinning over de Molukse samenleving in Tiel. De Molukse gemeenschap in Tiel wordt na 65-jarig verblijf geconfronteerd met allerlei veranderingen in de samenleving. Hierover gaat Buah Hati graag in gesprek met de vrijwilligers en andere belangstellenden.

Aanleiding
Het jaartal 1951 is dit jaar door Molukkers in Tiel herdacht, maar juist nu is ook het moment aangebroken om te overdenken waar wij als samenleving in Tiel nu werkelijk staan. Bijvoorbeeld als het gaat om het behoud van de Molukse wijk, woningrenovaties, onderwijs of de rol van de stichting bij het helpen in de buurt. En ook om na te denken over de vraag: hoe gaan wij nu verder als wijk en gemeenschap? Denk met ons mee, deel uw mening en uw visie op de toekomst van uzelf, van uw (klein)kinderen en van anderen.

Programma
Het bestuur van Buah Hati heeft de afgelopen weken samen met een kleine groep vrijwilligers gewerkt aan de voorbereidingen op deze bezinningsdag. Het programma voorziet in een korte presentatie over de visie van de vrijwilligers en belangstellenden op de toekomst van Molukkers in Tiel. Buah Hati hoort die dag graag van iedereen wat er beter kan bij de stichting, op welke manier de stichting de vrijwilligers kan ondersteunen bij het organiseren van activiteiten en hoe de stichting zich beter kan positioneren in de Tielse samenleving.

Praktisch
Pede Saya neemt de presentatie van de bezinningsdag voor rekening. Hij was eerder werkzaam als projectcoördinator en consultant en houdt zich voornamelijk bezig met diversiteitsvraagstukken. De bezinningsdag vindt plaats aan de Bonegraafseweg 59 in het Fruitpark in Ochten. Aanvangstijd is 9:30 (tot uiterlijk 17:00).

Vrijwilligers
Buah Hati is afhankelijk van vrijwilligers. Gelukkig kent Buah Hati een grote groep van vrijwilligers die zich regelmatig inzet. Deze vrijwilligers organiseren gedurende het jaar verschillende activiteiten voor jong en oud die vooral door wijkbewoners worden bezocht. Daarnaast zijn er wijkbewoners die zich vrijwillig inzetten voor projecten.

Meer info
Alle vrijwilligers en belangstellenden zijn welkom op de bezinningsdag. Geef je dan op bij Joyce Latuputty. Aan de deelnemers wordt wel gevraagd een kort vragenformulier in te vullen. De resultaten worden, uiteraard anoniem, gebruikt voor de presentatie van Pede Saya. De vragenlijst is op te halen in het stichtingsgebouw. Wilt u andere ideeën, meningen of wensen graag met ons delen? Neem dan contact op met Joyce Latupatty of Kaja Sariwating. Binnenkort wordt via de website het programma van de bezinningsdag bekendgemaakt.