‘Meer jongeren zouden moeten helpen of stage lopen bij de stichting’

‘Meer jongeren zouden moeten helpen of stage lopen bij de stichting’

Dit voorjaar hebben twee stagiaires van het RSG Lingecollege stage gelopen bij Buah Hati. Zij vertellen graag wat ze van hun stage bij Buah Hati vonden.

Quijaro Pattipeilohy

Buah Hati: Hoi Quijaro, wat vond je van jouw stage bij Buah Hati en wat kan je daarover vertellen?
Hallo, ik heet Quijaro Pattipeilohy. Ik zit op RSG Lingecollege  Ik wil een sportopleiding gaan volgen hierna. Voor de school  loop ik bij  Buah Hati nu al een week stage voor school en ik vind het hier leuk en gezellig. Zo kan ik leren werken hoe een bedrijf werkt en welke werkzaamheden er zijn. Wat ik doe is opruimen, schoonmaken, drinken inschenken en serveren aan de bezoekers van Buah Hati, ook heb ik samen met Leira (ook een stagiaire bij Buah Hati) buiten de bestrating rondom het gemeenschapshuis onkruidvrij gemaakt. En heb ik meegewerkt met het archief.

Wat vond je fijn aan stage lopen bij Buah Hati?
Wat ik heel fijn vind, is dat als ik ergens mee bezig ben, dat ik altijd word geholpen als ik hulp nodig heb en dat ik altijd dingen kan vragen. Wat ik ook fijn vind is dat ik ook mijn andere stage mag lopen van 30 uur. Want ik heb 2 stages, 1 van een week, die ik nu doe. Die van 30 uur die ik ook ga doen.

Heb je nog iets anders te zeggen?
Wat ik wil zeggen is, dat het heel leuk zou zijn als er meer kinderen of jongeren zouden willen helpen in de stichting of ook stage lopen, je leert er veel en het maakt het een stuk gezelliger.

Leira Rutumalessy

Buah Hati: Dag Leira, vertel eens iets over jouw stage!
Hallo, ik ben Leira Rutumalessy. Ook ik zit op school bij het Lingecollege Tiel. Volgend schooljaar ga ik naar ROC midden Nederland de opleiding assistent dienstverlening volgen. Ik doe nu stage bij Buah Hati, een geschikte plek voor mij. Ik ben er 20 uur per week. Soms help ik ook op de zaterdagen.

Wat doe jij voor werk bij Buah Hati?
Ik maak schoon, zet koffie en thee, maak lekkere hapjes klaar, serveer en breng een gezellige sfeer mee. Soms doe ik administratieve taken. Buah Hati vindt het leuk als je zelf ook met ideeën komt en wil helpen met het organiseren van activiteiten. Zo organiseer ik nu een dansworkshop Hip Hop. Daar komt nog een stukje over voor op de website.

Wat vond je het fijn aan jouw stage?
Het is heel leuk om hier stage te lopen, ook samen met andere stagiaires. Dan kun je elkaar ook helpen en ondersteunen. Het is hier gezellig, de deur staat open voor nieuwe mensen, hulp en gezelligheid.

* Buah Hati staat altijd open voor stagiaires. We hebben een erkend leerbedrijf voor een aantal opleidingen van het ROC, maar een snuffelstage als vmbo’er mag natuurlijk ook. Heb je interesse of vragen? Neem dan contact op met Thea van Vulpen via info@buahhati.nl.