Feestelijke opening De Huiskamer

Foto van een aantal deelnemers en begeleiders van De Huiskamer

Na ruim twee jaar van onderzoek naar behoeftes en training van vrijwilligers start Stichting Buah Hati uit Tiel met hulp aan mensen met dementie en hun mantelzorger(s). Daarom wordt een start gemaakt met: de Huiskamer. De feestelijke opening was 6 mei 2023. Ruim 100 mensen waren daarbij aanwezig.

De Huiskamer werd officieel geopend door Wethouder Carla Kreuk van de gemeente Tiel. Tijdens deze feestelijke middag kregen de vrijwilligers die de activiteiten voor de ouderen gaan begeleiden hun certificaat ‘Vrijwilligerstraining door Landelijke Steunpunt Molukse Ouderen (LSMO)’ overhandigd.

Uit data blijkt dat minderheidsgroepen een grotere kans hebben op dementie. Ook Molukkers. Dementie is een progressieve ziekte. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. Bij niet-westerse migrantengroepen komt dementie 3 tot 4 keer zoveel meer voor als bij de autochtone Nederlanders. 26%  van de inwoners in de gemeente Tiel heeft een niet-Nederlandse afkomst (migrant). Dementie is volksziekte nummer 1.

De Huiskamer in Stichting Buah Hati is dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 tot 12:00 voor 55 plussers beschikbaar. Wij nodigen iedereen uit die last hebben van bijvoorbeeld vergeetachtigheid of (beginnende) dementie om deze ochtenden gezellig samen door te brengen. Meer informatie hierover is beschikbaar bij Mien Rutumalessy, Nancy Groenhuijzen-Metiary, Elise Siwabessy en Meno Tomatala-Nanarjain.

Vorige
Vorige

Landelijk Moluks Monument wordt onder andere gemaakt door Molukse Tielenaar

Volgende
Volgende

Dansgroep Moetiara naar New York