Jaïr Pattipeilohy nieuwe medewerker bij Buah Hati

Met ingang van 1 december 2023 is Jaïr Pattipeilohy werkzaam voor Stichting Buah Hati. Hij richt zich vooral op wat er speelt bij Molukkers in de Molukse wijk Tiel (en daarbuiten) en culturele overdracht.

Jaïr Pattipeilohy is blij met zijn nieuwe rol. ‘Nu 72 jaar heeft het overgrote deel van de Molukse gemeenschap zijn plek in Tiel wel gevonden, maar wat maakt ons Tielenaren na al die tijd hier eigenlijk nog Moluks? Dat is iets wat we misschien wel voelen, maar te weinig bij stilstaan en over spreken. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan en kennisoverdracht met bewoners in de Molukse wijk te bespreken. Het liefst bij de mensen thuis met een kop koffie.’

Aandacht voor de bewoners

Jaïr Pattipeilohy is een van de opvolgers van Benji Sariwating, die  in oktober na 3 jaar Buah Hati verliet. Het bestuur van Buah hati ziet Pattipeilohy als de ideale opvolger voor uitvoeren van de opbouwfunctie. Bestuurslid Johnny Taihuttu zegt daarover: “De afgelopen maanden hebben we met veel bewoners gesproken. Jongeren hebben steeds meer interesse in de Molukse cultuur, maar iedereen vindt het fijn als iemand vraagt hoe het met je gaat. Met Jaïr leggen we daar de focus op. Zowel in de Molukse wijk als daarbuiten. Een gesprek of steun in de rug.”

Ervaring

Secretaris Guus Werinussa: “Jaïr heeft een schat aan ervaring opgedaan als (uitvaart)begeleider en bedenker van Molukse herdenkingsmonumenten, die zeer van pas komt in zijn nieuwe rol als Coördinator Buurt & Cultuur bij Buah Hati. Onze stichting is volop in beweging en zijn deskundigheid en gedrevenheid zijn daarbij zeer welkom. We hebben er alle vertrouwen in dat hij de juiste persoon op de juiste plaats is.”

Landelijk Moluks Monument

Pattipeilohy werkte de afgelopen jaren aan veel Molukse projecten, zowel via Vereniging Teru als op persoonlijke titel. Via een prijsvraag werd zijn inzending Ulu Kora eerder dit jaar verkozen als het definitieve ontwerp voor het Landelijk Moluks Monument aan de Lloydkade in Rotterdam. Samen met Joenoes Polnaija, Lesli Taihuttu, Geraldo Solisa en Kaja Sariwating bedacht hij MENA, een nieuwe tentoonstelling die op Buah Hati’s eigen Tahuri Festival werd gelanceerd.

Hij werkt momenteel aan een Tiels monument als eerbetoon aan de 1e generatie Molukkers in Tiel.

Ouderenzorg

De komende weken zal Buah Hati meer mensen verwelkomen die zich gaan inzetten voor de opbouwfunctie van de stichting. Zo is ouderenzorg sinds 2023 een belangrijk aandachtspunt voor Buah Hati. Een speerpunt die specifieke expertise vraagt ter ondersteuning van de vrijwilligers van het kernteam ouderenzorg.

Vorige
Vorige

1658 euro opgehaald met de kerstmarkt voor Molukse ouderen

Volgende
Volgende

Carita Pende afgelast, volgend jaar nieuwe datum