1658 euro opgehaald met de kerstmarkt voor Molukse ouderen

Alle foto’s gemaakt door Jaïr Pattipeilohy

Op 16 december 2023 was er een kerstmarkt in Buah Hati. De organisatie was in handen van vrijwilligers en het kernteam ouderenzorg dementie van Buah Hati. ‘We hebben 1658,42 netto winst. Vooral dankzij de inzet van de vrijwilligers,’ aldus Meno Tomatala.

Geld ophalen én voor de gezelligheid

Om familie en vrienden te ontmoeten, om geld op te halen of om iets lekkers te eten - veel Molukkers kwamen 16 december 2023 af op de kerstmarkt in Tiel. Buah Hati bedankt alle bezoekers en vrijwilligers voor hun komst, bijdrage en de gezelligheid. Niet onbelangrijk: door de verkoop van lootjes, saté, erwtensoep, bloemstukken en kraampjes en verschillende giften is een mooi bedrag opgehaald voor nieuwe activiteiten voor Molukse ouderen in Tiel. Daardoor is er een winst van 1658,42 euro.

Verschillende kraampjes waren aanwezig om geld op te halen

Aandacht voor dementie en Molukkers

Sinds 2022 zijn Molukkers in Tiel betrokken bij een dementievriendelijk Tiel. Ook Molukkers hebben namelijk een verhoogde kans op dementie. Sinds 2023 is de zorg voor Molukse ouderen een belangrijk thema voor Buah Hati. Met voorlichtingen, sociale activiteiten én gezellige broodmaaltijden die vrijwilligers zelf organiseren. Die activiteiten kosten geld. Via de pasar Buah Hati afgelopen zomer en op Tahuri Festival in oktober werd er daarom geld opgehaald.

Bloemstukken werden verkocht

2024

‘We zijn erg blij met de inzet van de vrijwilligers. Vanwege de kerstmarkt, maar ook wat de vrijwilligers het gehele jaar doen voor de Molukse ouderen.’ In 2023 is op verschillende momenten geld opgehaald om nieuwe activiteiten voor Molukse ouderen te organiseren. ‘Het gaat niet zozeer om de stichting of om geld op te halen, maar vooral dat we onze ouderen niet in de steek laten. Daar is wel geld voor nodig. In 2024 maken we daarom nog eens 1.000 euro vrij om activiteiten te organiseren voor onze ouderen,’ aldus voorzitter Kaja Sariwating van Buah Hati.

Doneren?

Wil je ook een financiële bijdrage leveren voor de sociale activiteiten voor de Molukse ouderen. Dat kan! Donaties en geld dat wordt opgehaald wordt uitsluitend gebruikt voor de ouderenzorg en niet voor andere activiteiten.

Heb je vragen of wil je een andere (financiële) donatie doen? Maak gebruik van de donatieknoppen hieronder of neem contact op met het kernteam ouderenzorg dementie van Buah Hati.

Vorige
Vorige

Joenoes Polnaija nieuwe medewerker bij Buah Hati

Volgende
Volgende

Jaïr Pattipeilohy nieuwe medewerker bij Buah Hati