Joenoes Polnaija nieuwe medewerker bij Buah Hati

Met ingang van 5 februari 2024 is Joenoes Polnaija werkzaam voor Stichting Buah Hati. Hij richt zich vooral op activiteiten voor jong én oud. Activiteiten die te maken hebben met de Molukse cultuur, maar vooral activiteiten waarbij het gaat om het samenzijn met elkaar.

Joenoes Polnaija vertelt over zijn nieuwe rol. ‘Iedereen heeft zijn of haar ervaringen met Molukse stichtingen, positief of negatief. Ik loop richting de 40 jaar en ik heb zelf kinderen. Ik voel dat het nu mijn tijd is om iets te doen. Want ik gun die generatie van mijn kinderen ook die saamhorigheid. Daar hebben we iedereen voor nodig.’

Specialisten

Joenoes Polnaija is een van de opvolgers van Benji Sariwating, die in oktober na 3 jaar Buah Hati verliet. Voor de invulling van de opbouwfunctie trekt het bestuur van Buah Hati verschillende mensen aan. Voorzitter Kaja Sariwating zegt daarover: “Vroeger was het de sociale academie, nu heet het social work. Maar er zijn geen Molukse opbouwwerkers meer in het land waar we een beroep op kunnen doen. De Molukse opbouwwerker bestaat niet meer.’ Buah Hati trekt daarom specialisten aan. In december 2023 werd Jaïr Pattipeilohy al aangesteld als Coördinator Buurt & Cultuur.

Drive

Secretaris Guus Werinussa: “Joenoes heeft een schat aan ervaring opgedaan als bedenker van Molukse projecten, die erg van pas komt in zijn nieuwe rol als Coördinator Sociale activiteiten bij Buah Hati. Joenoes is al maanden bezig om iets voor de lokale gemeenschap te doen. Zijn drive is ongekend.” Joenoes vult aan: "Trauma, heling trots, cultuur. We hebben nog zoveel met elkaar te bespreken. Laten we dat vooral samen doen: van salawaku’s beschilderen met de kleintjes tot lezingen voor de 2e generatie.’

Films en acteerwerk

Joenoes Polnaija is acteur en theatermaker. Hij was de afgelopen jaren onder andere te zien in de voorstelling Gelukzoekers in op Sumatra en films als Sterk, De Oost en Kleinkinderen van de Oost. Samen met Jaïr Pattipeilohy, Lesli Taihuttu, Geraldo Solisa en Kaja Sariwating bedacht hij MENA, een nieuwe tentoonstelling die op Buah Hati’s eigen Tahuri Festival werd gelanceerd. Joenoes werkte ook mee aan het oral history scholenproject. Hij was onlangs nog te zien in de film Pulang.

Jong en oud

De komende weken zal Buah Hati nog meer mensen verwelkomen die zich gaan inzetten voor de opbouwfunctie van de stichting. Zo is ouderenzorg sinds 2023 een belangrijk aandachtspunt voor Buah Hati. Een speerpunt die specifieke expertise vraagt ter ondersteuning van de vrijwilligers van het kernteam ouderenzorg.

Vorige
Vorige

Foto’s van de knutselmiddag voor kinderen

Volgende
Volgende

1658 euro opgehaald met de kerstmarkt voor Molukse ouderen