Foto’s van de knutselmiddag voor kinderen

Alle foto’s gemaakt door Kaja Sariwating

Op 20 februari 2024 was de eerste knutselactiviteit voor kinderen met Joenoes Polnaija. Het is schoolvakantie, daarom waren er veel kinderen. De kinderen maakten collages en leerden een aantal Moluks-Maleise woordjes.

Kennismaken en ontmoeten

Het doel van de knutselactiviteit was vooral om kinderen met elkaar te laten kennismaken. ‘De samenleving verandert. Ook de Molukse samenleving. Molukse kinderen kennen elkaar niet altijd meer.’ Hij vervolgt: ‘Alle kinderen houden van knutselen, maar we begonnen wel met een voorstelrondje.’

Ouderen

Het was een drukke middag in het stichtingsgebouw. Naast de 15 kinderen en de biljarters was de huiskamer - zoals iedere dinsdag - weer gevuld met Molukse ouderen. Sommige kinderen vonden het knutselen erg spannend. Ze gingen liever kleuren bij de ouderen.

Broodjes smeren

De deelnemers van de huiskamer krijgen altijd een broodmaaltijd aangeboden. Er kon daarom samen broodjes gesmeerd worden. Deze keer alleen wel met hagelslag en chocopasta erbij.

Knutselen in de toekomst

Joenoes: ‘Schoolvakanties zijn een mooi moment om activiteiten voor kinderen te organiseren. Dit was de eerste knutselactiviteit, maar zeker niet de laatste.’ Hij vervolgt: Alle kleintjes bedankt voor hun deelname. En de ouders bedankt voor het helpen met het smeren van de broodjes. Terima kasih!’

Vorige
Vorige

Foto’s van het beschilderen van salawaku’s

Volgende
Volgende

Joenoes Polnaija nieuwe medewerker bij Buah Hati