Foto’s van het beschilderen van salawaku’s

Alle foto’s gemaakt door Jaïr Pattipeilohy

Op 2 maart 2024 was de tweede knutselactiviteit voor kinderen met Joenoes Polnaija. Er deden 22 kinderen mee. Na het schetsen van hun houten salawaku mochten de kinderen aan de gang met verf.

Van motieven tot emoji

Een salawaku is een Moluks schild. Het is een van de traditionele wapens van de Molukken, samen met een parang (machete) en tombak (speer). Een salawaku is vaak versierd met een motief en kleuren. Joenoes: ‘Deze salawaku heb ik geschilderd. Je mag zelf weten hoe je jouw eigen salawaku beschildert. ’

Hij vervolgt: ‘Maar maak eerst een schets met potlood.’ Zo gezegd, zo gedaan. Sommige kinderen maakten een motief. Maar er werden ook emoji’s getekend. Ouders kregen een kop koffie of thee. Sommige ouderen hielpen een handje

Fruit eten en spelen

Na 1,5 uur hadden de meeste kinderen het wel weer gezien. ‘We starten altijd met een verhaaltje en proberen kinderen te prikkelen om creatief bezig te zijn. Maar het belangrijkste is dat kinderen elkaar ontmoeten en het samenzijn,’ aldus Joenoes. De kinderen kregen een beker gevuld met fruit en mochten daarna samen spelen op het achterplein.

Knutselen in de toekomst

De beschilderde salawaku’s zijn nog aan het drogen in het stichtingsgebouw. Op iedere salawaku wordt nog een handvat bevestigd. De volgende knutselactiviteit vindt over een aantal weken weer plaats.

Meer foto’s

Vorige
Vorige

Uitnodiging thema-bijeenkomst Ouderenzorg & dementie

Volgende
Volgende

Foto’s van de knutselmiddag voor kinderen