Wat doen die Molukse jongeren eigenlijk steeds in de stichting?

De eerste dagen in Buah Hati zitten erop. Ze komen onder andere uit Elst, Breda, Tiel en Amsterdam. Een groep Molukse jongeren die bezig is in het stichtingsgebouw. Ze zitten op de grond en zijn druk aan het werk. Soms zijn ze buiten, maar altijd aan het werk en vooral in groepjes. Af en toe staan met mensen naar binnen te gluren. Om een glimp op te vangen van de jongeren. Want wat doen ze eigenlijk?

Glimp opvangen

7 april en 21 april. De eerste dagen zitten erop. Af en toe staan met mensen naar binnen te gluren. Om een glimp op te vangen van de jongeren. Dat is begrijpelijk. Een aantal jongeren komt namelijk uit Tiel. De meeste jongeren juist weer niet. Daarom vertellen we erover.

Jongerenprogramma

Waves4Maluku organiseert samen met MOZA een meerdaags programma in de maanden april en mei. Gedurende een langere periode werken 15 Molukse jongeren aan creatieve oplossingen voor het afvalprobleem op de Molukken. Dit programma heet de Waves4Maluku Expeditie. Daarvoor wordt vaak gebruik gemaakt van Stichting Buah Hati. “De jongeren gaan voor deze expeditie nog een keer naar het Openlucht Museum in Arnhem. We zijn erg dankbaar dat we gebruik maken van het gemeenschapshuis in Tiel voor de expeditie”, aldus Desley Mooij. Hij vervolgt: “We zijn in Tiel begonnen. Daarom zullen we eind mei 2024 ook weer in Tiel afsluiten.”

Afvalprobleem

De Molukse eilanden veranderen, want de rivieren zijn vervuild, de stranden gaan achteruit. Daarom worden via de Waves4Maluku Expeditie jonge talenten ingezet om bij te dragen aan de toekomst van de Molukse eilanden. Dat gebeurt door te luisteren naar de behoefte vanuit de Molukken en hen te ondersteunen in het groeiende afvalprobleem op de Molukken.

Volgende
Volgende

Hoge bloeddruk, suikerziekte, hart- en vaatziekten komen vaker voor onder Molukkers: “Maar er is iets aan te doen”