Terugblik op Hari Doa Maluku in Tiel

Foto’s: Jaïr Pattipeilohy

Op 9 maart 2024 vond Hari Doa Maluku plaats. Molukse vrouwenverenigingen uit het land kwamen massaal naar Tiel voor een gezamenlijke kerkdienst en het onderlinge samenzijn.

Wereldgebedsdag

Ieder jaar gaat op de eerste vrijdag in maart het gebed opnieuw de wereld rond. Honderdduizenden mensen voelen zich, in de 173 landen die meedoen aan de viering van Wereldgebedsdag, door gebed verenigd en bemoedigd. Op deze bijzondere dag is de hele christelijke wereld solidair en maakt de viering van de orde van dienst heel duidelijk dat gebed en actie onafscheidelijk zouden moeten zijn. En krijgt het christelijk geloof een meer oecumenische dimensie. Ook Molukse kerken nemen hieraan deel.

Hari Doa Maluku

In de jaren ‘90 is de Molukse vrouwenvereniging PIKIM van de GIM gestart met een speciale Hari Doa Maluku. De eerste Hari Doa Maluku vond destijds plaats in Capelle aan de IJssel. Sindsdien vindt Hari Doa Maluku ieder jaar plaats in maart.

PIKIM

In 1951 werd de PIKIM -Perkumpulan Ibu Kristen Injili Maluku - opgericht. De Molukse Christelijke Vrouwenvereniging bestaat nog steeds en heeft verschillende districten en lokale afdelingen. In 2024 organiseren lokale afdelingen in het oosten van Nederland (klasis Timur) alle activiteiten van de PIKIM.

Programma in Tiel

De keuze voor ibadah Hari Doa Maluku en de feestelijke receptie was op Tiel gevallen. Molukse vrouwenverenigingen uit het land kwamen massaal naar Tiel voor een gezamenlijke kerkdienst en het onderlinge samenzijn. Kepala Negara Wattilete van de RMS-regering in ballingschap nam ook deel aan het programma. Na afloop was er een receptie met een lelang, muziek en veel gezelligheid.

Bekijk hieronder foto’s van de dag.

Vorige
Vorige

Meld je aan voor Moluks jongerenprogramma in Tiel

Volgende
Volgende

Uitnodiging thema-bijeenkomst Ouderenzorg & dementie